Dilema de luni: Ce ai face in aceasta situatie?

In lungile mele scroll-ari pe Instagram in cautare de senzational, am gasit o fotografie cu o intrebare care m-a pus pe ganduri si inca nu stiu cum sa ii raspund. De aceea o impartasesc cu voi si sper sa ma ajutati!

“If someone came up to you and handed you a book and you started reading and realized it was a book about your entire life, would you read it until the end?”

(o postez in Engleza pentru a nu-si pierde esenta 🙂 )

question

Sursa foto 

12 thoughts on “Dilema de luni: Ce ai face in aceasta situatie?”

 1. Wow! Nu, m-am abtine cat as putea. As inchide cartea si as pleca de acolo. Nu cred ca e ok sa ne stim destinul si viata inainte. Sa lasam sa se intample ce a planificat Dumnezeu pentru noi. Dar da, foarte buna intrebarea!

 2. Indiferent de faptul ca o sa citesti sau nu cartea, toate evenimentele, intamplarile, trairile, si absolut tot ceea ce tine de om si de persoana proprie, tot ceea ce faci este la latitudinea ta.

  Faptul ca stii ceea ce o sa se intample, nu inseamna ca nu o sa se intample daca incerci sa eviti. Ideea generala sta la baza unei alte expresii cunoscute: de ceea ce iti este frica nu o sa scapi. Iti suna cunoscut?
  Aici nu este vorba de liberul arbitru sau de soarta, caci nu exista asa ceva, fiecare ne croim drumul in viata cantarind si luand deciziile in baza experientelor trecute.

  Hmmm… aiurea sa incerci sa comentezi cand si muncesti in timpul asta… nush.. sper sa fi avut o noima in ceea ce am scris. Daca nu, revenim mai tarziu cu completari 😀

 3. Nu, nu as citi! 😀 Mi-e teama de ce se poate intampla maine cu cei dragi mie, Cred ca ne putem scuti, atat pe noi, cat si pe ceilalti dragi noua, de suferinte si framantari inutile. Mai bine profitam de ziua de azi decat sa stam sa ne gandim la ce ne asteapta maine 🙂

 4. E acelasi lucru cu calatoria in timp. Daca-ti vezi/citesti viitorul, vei incerca sa ti-l schimb deci cartea va fi invalida.

  Filmul “Back to the future” e un exemplu elocvent. 🙂

 5. Nu, deoarece viata pe urma ar deveni plictisitoare, sa stii exact ce ai face in ziua urmatoare pana cand te vei duce pe cealalta lume, iar daca ai schimba ceva, pe urma nimic n-ar mai fi la fel si cartea ar trebui rescrisa.

 6. Absolut, curiozitatea umana precum si vanitatea sunt printre singurele certitudini. Suna cam dark dar cred ca cineva iluminat ca Dalai Lama ar reusi sa nu citeasca.
  Noi restul am rasfoi din cand in cand cate o pagina plini de vinovatie crestina pana la capat. 🙂

 7. Depinde. Pot schimba ceva de acolo? Sau e sigur că așa va fi? Dacă e sigur, atunci nu aș citi. Dacă aș putea schimba în caz că nu îmi place, atunci aș citi. :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii