16 orase, 2 bloggeri, 1 capitala europeana – CJX.ro

Departe-i Cluju’? Amu da, ca de-acolo venim!

Isi petrec mare parte a timpului comunicand pentru diverse branduri sau companii, au bloguri si isi iubesc orasul in care locuiesc mai presus de orice.

Se numesc Dan Ciulea si Gabriel Aldea, sunt cetateni onorabili, platitori de taxe si impozite, drept care au demarat un proiect foarte indraznet: CJX – In cautarea Capitalei Culturale Europene  pentru a face din Cluj urmatoarea Capitala Culturala Europeana in 2021.

Cum se va intampla asta? Strabatand 16 orase europene (foste, actuale si viitoare Capitale Culturale Europene), informandu-se cu privire la ce fac oamenii aia pentru a dobandi titlul mult visat si povestindu-le despre cat de frumos este Clujul.

In cadrul proiectului CJX – In cautarea Capitalei Culturale Europene vor fi vizitate 16 orase din 16 tari pe parcursul a 34 de zile (perioada 22 iunie – 26 iulie 2014). Asta inseamna mai bine de 9000 de kilometri petrecuti in masina intre orasele Pecs (Ungaria), Linz (Austria), Maribor (Slovenia), Genoa (Italia), Marseille (Franta), San Sebastian (Spania), Guimaraes (Portugalia), Lille (Franta), Mons (Franta), Luxembourg City (Luxemburg), Essen (Germania), Leeuwardeen (Olanda), Riga (Letonia), Plzen (Cehia), Wroclaw (Polonia), Kosice (Slovacia).

Astfel, va fi stabilita o legatura intre orasele europene si Cluj – de unde si denumirea CJ (Cluj-Napoca) X (unul din cele 16 orase) – in vederea sustinerii candidaturii acestuia la titlul de „Capitala Culturala Europeana 2021”.

“Ne propunem sa […] aflam ce inseamna pentru fiecare dintre aceste orase candidatura sau titlul european – ce transformari aduce in viata locuitorilor, cum se dezvolta scena culturala locala, si ce schimbari s-au produs in infatisarea si infrastructura orasului. Ne vom intalni cu membri ai echipelor care au organizat evenimentele din cadrul Capitalei Culturale Europene si vom sta de vorba […] cu oamenii ors?ului, sa aflam experienta lor legata de candidatura si desfasurarea Capitalei Culturale Europene. In acelasi timp, avem sansa de a promova Clujul peste tot pe unde vom poposi si de a pune Clujul pe harta Capitalelor Culturale Europene!” – Gabriel Aldea

„Intentionam sa neintalnim cu cei care au fost responsabili pentru candidatura orasului, producatori culturali si artisti care au contribuit la programul cultural, cu reprezentanti ai primariilor, presa locala si bloggeri. Vom discuta despre cum si-au pregatit candidatura, care au fost avantajele sau aspectele specifice care i-au ajutat la castigarea titlului, cum s-a schimbat orasul si care a fost implicarea comunitatii in program. In aceasta calatorie colectam idei interesante din programul capitalelor trecute, pe care sa le prezentam clujenilor, ca mostre ale experientei unei Capitale Culturale Europene.” – Dan Ciulea

Site-ul CJX.ro (proaspat lansat) va sta la dispozitie pentru mai multe detalii, articole, materiale video/ foto etc. De asemenea, le puteti urmari traseul AICI

Sa le uram succes baietilor!

 

 

3 thoughts on “16 orase, 2 bloggeri, 1 capitala europeana – CJX.ro”

    1. Intr-adevar o initiativa foarte frumos prezentata si de abia astept sa vad rezultate / fotografii!

      Suntem cu ochii pe ei! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii