Harta lumii pe un perete

Cred că nu există bucurie mai mare în viața unei persoane căreia îi place să se plimbe în lung și-n lat, ca atunci când, pe unul dintre pereții camerei în care își petrece mare parte din timp, apare brusc și dintr-o dată o mare hartă a lumii.

Dacă te gândești care ar fi impactul unei astfel de surprize, află că încă sunt foarte entuziasmată să ajung cât mai repede acasă, pentru a mă holba la perete. 🙂 Știu, sună a mono-neuron, dar vei vedea că am și de ce.

Să analizăm treptat cazul ”Peretele care o face fericită pe aia mică” sau ”Harta lumii pe un perete”, cum i-ar spune publicul, dar să avem în vedere și faptul că ultima oară când am pus mâna pe un trafalete a fost în liceu, când am reușit să dau foc mobilei de bucătărie la 24h după ce plecase zugravul 🙂

Am pornit de la un perete alb, localizat în apartamentul în care locuiesc cu chirie:

Am aflat the hard way ce înseamnă să dai un strat de amorsă 🙂 Iar după aceea am primit informația potrivit căreia puteam amesteca amorsa cu vopseaua și scăpam de o treabă. Dupa 5 ore a venit momentul adevărului: Vopseaua lavabilă.

Am apelat la vopseaua lavabilă Luxens (produs de Duraziv) alb mat pentru a uniformiza 3 pereți și tavanul. Am avut o găleată de 10l, din care am utilizat doar aproximativ 2-3l, pentru o încăpere de peste 20 metri pătrați, cu două mâini date pe cele 4 suprafețe. (deja am limbaj de zugrav, deci mă pricep).

Harta lumii pe un perete (2)

După fiecare strat de vopsea lavabilă am așteptat aproximativ 8 ore. DA! La ora 3 dimineața eu dădeam al doilea strat – ca să îmțelegi cât de mult îmi doream schimbarea.

Pentru perete pe care avea să se întâmple minunea am utilizat culoarea GRI MARIN (inspirație de aici).

Harta lumii pe un perete (5)

Produsele Luxens sunt disponibile în rețeaua magazinelor LEROY MERLIN, iar super avantajul este că aici găsești 30 de culori gata preparate,  în 3 variante de gramaj: 2.5l, 5l, 10l fără să îți mai bați capul.

Pentru peretele meu colorat, am utilizat jumătate din cutia de 2.5l, pentru o singură mână dată. Timp pentru uscare: 2-3 ore.

Și aici intervine minunea: Cu o fotografie de pe Shutterstock (de aici), doamna Iuliana Cristea – expert în tehnica aplicării Duraziv a realizat un șablon de care s-a folosit pentru a-mi pune mie gândurile pe pereți 🙂

Rezultatul:

Harta lumii pe un perete (4)

(da, lipsesc Groenlanda și Japonia, dintr-o eroare de șablon)

Așadar, în aproximativ două zile am schimbat cu totul fața acestui apartament, dar mai ales starea mea de spirit.

Bugetul de 150 lei a inclus:

– amorsa concentrată Luxens 1l,

– trafalet pentru amorsă,

– vopsea Luxens alb mat 10l,

– trafalet pentru vopsea albă,

– vopsea Luxens Gri Marin 2.5l,

– trafalet pentru vopsea colorată,

– benzi protecție pentru colțuri și plinte (2.5cm, 5cm),

– folie pentru parchet, folie pentru mobilă.

Șablonul a fost din partea Duraziv, deci nu am un preț pentru el. Îl vom considera priceless, pentru că așa și este.

5 thoughts on “Harta lumii pe un perete”

  1. Cred ca ai uitat de Mediterana sau iti doreai atat de mult sa termini de vopsit ca ai asanat acea mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii