Sunt ceva săptămâni de când îmi exprim entuziasmul cu privire la cardul Revolut și la cum am făcut eu câteva comenzi pe site-uri din afara țării (cu plata în Euro) și am ieșit pe plus. Dar haide să îți spun și ție ce am descoperit eu și care e treaba cu aplicația/ cardul ăsta:
CE ESTE REVOLUT și care sunt beneficiile?
Revolut este un fel de bancă (numai că altfel), încadrată în categoria Instituțiilor Financiare Nebancare (pentru moment).
Este o aplicație de mobil (aici pentru iOS, aici pentru Android) cu ajutorul căreia faci transfer instantaneu dintr-un cont în altul – poți atașa mai multe carduri de la bănci locale, din care îți poți vira bani în Revolut prin funcția Top Up. Atunci când instalezi aplicația în telefon este nevoie să pui 50 de lei în cont.
Pentru plăți internaționale beneficiezi de un curs valutar foarte apropiat de cel al Băncii Naționale, în 25 de monede. Exemplu personal: curs ING pentru cont în lei cu plată în euro: 4.85 lei, curs Revolut cu care am plătit în euro: 4.67 lei (în data de 2 mai 2018)
Inițial, ai un card virtual pe care îl personalizezi cum vrei tu, ale cărui date de identificare pot fi schimbate după fiecare plată.
În aplicaţie poţi face tot felul de alte lucruri utile: poţi bloca un card (în cazul în care l-ai pierdut sau a ajuns pe mâna soţiei), poţi economisi prin rotunjirea tuturor cheltuielilor, poţi urmări statistici şi impune limite foarte uşor. Practic, devii propriul tău operator bancar, fără să mai suni pe cineva în call center pentru diferite modificări. Ştiu sigur că există un public foarte interesat să scape de interacţiunile cu băncile din România, aşa că va avea ceva succes.
Pentru cei care călătoresc în afara țării, eu îți recomand să faci și un card fizic Visa (are aceleași condiții privind comisioanele și plățile). Taxa pentru emiterea cardului fizic Revolut este de 27 lei, iar cardul ajunge la tine în maximum 14 zile. Dar dacă folosești acest link, atunci emiterea standard este gratuită (implicit, cardul).
După ce primești cardul fizic, prima utilizare va fi cu PIN, iar pentru a activa plățile ulterioare ContactLess este nevoie să bifezi acest lucru în aplicație (poți dezactiva oricând).
Pentru conturile gratis există două limitări. Nu poți extrage lunar mai mult de 800 de lei de la ATM-uri (după asta este un comision de 2%) și nu poți face tranzacții de mai mult de 20.000 lei (comision 0.5% după).
De asemenea, poți opta pentru un card Revolut Premium, iar taxa de administrare este de 30 lei/ lună. Plusurile acestui tip de card sunt: poți asigura device-ul pe care ai aplicația, poți face asigurări de călătorie direct din app, poți gestiona criptomonede, cardul poate fi personalizat în tot felul de culori simpatice, comisioanele sunt chiar mai bune, cardul este Mastercard.
—-
Fact sheet:
Fondatori: Nikolay Storonsky, Vlad Yatsenko
Lansat: iulie 2015
Număr de angajați: 350 (cu o creștere de aproximativ 15 angajați/ lună)
Birouri prin lume: Londra, Cracovia, Moscoca, St Petersburg, Vilnius, Berlin, Paris, Barcelona
Investiție: Approximativ 336 millioane dolari
Număr clienți: 1.8 milioane
Utilizatori activi lunar: 800,000+
Utilizatori noi/ zi: 6,000 – 8,000 per day
Valori tranzacționate: peste 15 miliarde dolari
——-
Imaginile sunt obținute prin bunăvoința Revolut.
Ce mai cauta lumea:- cardul revolut
“nu poți face tranzacții de mai mult de 20.000 lei (comision 0.5% după).”
Suma de 20.000 lei este valabila pentru 1 luna? Sau dupa ce se atinge pragul de 20.000 se comisioneaza cu 0.5% forever?
Hello!
Pragul de 20.000 lei (6000euro sau 5000 lire) este lunar.
Bună! Pot cere angajatorului să îmi transfere salariul pe un card Revolut?
Revolut este un serviciu non bancar. Deci nu poți cere asta angajatorului, însă îți poți transfera tu banii din contul băncii X în contul Revolut.
Vreau să îl folosesc pentru plata unei rate in CHF la o altă bancă decât cea la care am de platit. Pot folosi acest instrument?
Buna..ai idee daca ce fel de card standard sau premiun poate fi atasat unui cong paypal?
Am facut trei carduri revolut si liam pierdut pe toate si nu ma mai lasa sa imi fac aaltul ce trebuie sa fac?