La mare de 1 mai?

Sunt o persoană simplă, cu nevoi simple și deloc pretențioasă, care iubește aglomerația și petrecerile zgomotoase.

Asta aș fi spus dacă cineva m-ar fi amenințat că îmi taie accesul la cafea, la site-urile cu bilete de avion, la Instagram sau la Ing HomeBank. În realitate, lucrurile stau cam așa:

Nu suport aglomerația, cum nu suport să renunț la confortul meu sau la somnul de minimum 6 ore. Și am crescut într-un micuț oraș de munte, unde cel mai important eveniment era Ziua Orașului, când urca pe scenă (sau nu, în funcție de stocul barului de peste drum) trupa Vama, să ne cânte despre cum e la mare. Ah, mai era petrecere și când schimbau jucăriile de la McDonalds-ul din Pitești și plecam în recunoaștere. Sau când se aprindea becul de la Primărie.

Bun. Dacă știm lucrurile acestea despre mine, atunci este momentul să arunc bomba: nu am fost niciodată la mare de 1 mai. Fie pentru că nimeream cumva ieșirea spre Brașov/Bran, fie pentru că plecam din țară, fie pentru că mi-am luat figuri de Capitală și mă bucuram că pleacă toți din București și mă lasă pe mine șefa șoselelor. Cert este că nu m-am simțit suficient de curajoasă pentru a face acest pas uriaș pentru omenire: să ies din zona mea de confort.

Însă, cum bine spun amatorii de truisme – “life happens at the end of your comfort zone”, în anul Domnului 2019 am acceptat să văd Marea Neagră atunci când toată România pare să ia aceeași decizie.

O să doară? Da. Sufletul pentru că nu o să dorm suficient și la întoarcere plec la Berlin (și îmi cer scuze prietenilor din Germania pentru cât de neprietenoasă voi fi).

O să îmi placă? Not even a clue. Dar dacă e aglomerație, vă rog să puneți multe fotografii pe Instagram, ca să am eu la ce să mă uit cât evit oamenii. Iar dacă dispar din peisaj, e clar: sunt la Spa sau la piscină.

O să mai merg? Probabil că da, în altă perioadă, pentru că îmi place foarte mult Hotelul Melodia (unde am mai fost cazată cu alte ocazii, tot în afara sezonului estival) – Btw, au o propunere foarte mișto pentru cei care vor liniște și spa (în Venus), dar și party seara (în Vamă – transport gratuit în prețul pachetului), 933 lei/ cameră pentru 3 nopți. Practic, pentru cei ca mine – #VenusChillVamaParty

O să mă bucur? Da. Pentru că mi-am propus ca la 30 de ani (mulțumesc, nu par!) să fac lucruri pe care nu le-am mai făcut până acum – și nu mă refer la mâncat gândaci sau pus geaca la locul ei când ajung acasă.

—-

Așadar, help me cu survival tips pentru această nebunie pe care am de gând să o fac. Ce să evit, ce să nu ratez (în primul rând: trenul), cum să fac față oamenilor care nu au somn – d’astea, chestii de viață.

5 thoughts on “La mare de 1 mai?”

  1. Sfatul 1: incearca sa ignori pe toti cei din jur, cor fi foarte multi.
    Sfatul 2: plimba-te dimineata pe plaja. Aerosoli, nebunii, dar si liniste.
    Sfatul 3: stai cat mai mult la piscina.

    Trebuia sa o faci si pe asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii