Tech Open Air Berlin, ceea ce vă recomand și vouă

La începutul lunii iulie am fost prezentă la ceea ce urma să fie o experiență foarte cool, un eveniment dedicat start-up-urilor de tehnologie: Tech Open Air 2019, în Berlin. Auzisem despre această conferință de la niște prieteni care au participat la edițiile trecute și care erau impresionați de mix-ul sesiunilor de marketing, inovație, startups, cât și de muzica tech experimentală, atât de specifică Berlinului.

Iată și o scurtă prezentare a evenimentului: 4 zile cu zeci de sesiuni desfășurate într-o fabrică din sudul Berlinului, 2 zile cu evenimente satelit în cadrul cărora am fost primite în casa celor mai hot start-up-uri locale, multe idei, networking, idei inovatoare și un vibe foarte cool și relaxat. Tech Open Air este un festival dedicat tehnologiei, unde poți întâlni companii care deja au un renume (european) în acest domeniu. Discuțiile purtate aici duceau în zona de modă sustenabilă, soluții smart pentru a crește potențialul angajaților, soluții pentru livrarea de mâncare, acceleratoare care căutau cele mai promițătoare idei, workshop-uri de muzică experimentală, talk-uri despre SAP etc. Pe scurt: găsești orice îți dorești indiferent de zona profesională în care activezi.

TOA este un eveniment complet, foarte bine organizat, în care sigur poți găsi inspirație, cât și oameni pasionați de ceea ce fac cu care poți discuta despre ideile pe care ai dori să le pui în practică, dar parcă îți mai lipsește o piesă de puzzle. Am fost impresionată de participanții dornici să împartășească ideile lor și cât de ușor se împrieteneau cu tine.

Festivalul este construit pe 5 piloni:

noi comunități – despre transformarea digitală care impactează comunitățile și cum vom putem folosi asta în favoarea noastră pentru a crea un viitor mai bun;

muzică și artă – despre impactul tehnologiei asupra industriilor creative și cum o îmbunătățește pentru a crea experiențe cât mai interesante;

emotional innovation (probabil o traducere pentru acest termen ar fi extrem de nefericită) despre relația pe care oamenii o au cu inovația și impactul tehnologiei în viața de zi cu zi;

business-urile de azi – vedem cum business-urile online îți deschid porțile către offline, dar și invers;

deep tech – AI, blockchain, CRISPR, Quantum Computing și AR nu mai sunt doar termeni în articolele de specialitate, ci fac parte din viețile noastre.

Articolul cu mai multe informații despre evenimentele din cadrul conferinței la care am participat și de ce va recomand să investiți într-un astfel de eveniment, atât pentru networking, cât și viziunea asupra mediului de business, aici.

Până atunci: TOA 2020, here we come again.

 

Articol susținut pe cale virtuală și creativă de Cătălina Soare – cel mai pasionat on de tehnologie și Berlin pe care îl cunosc. Și alături de care petrec aproximativ 8 ore pe zi, la birou + orele de la conferințele pe la care participăm.

 

Photo: Stefan Wieland

4 thoughts on “Tech Open Air Berlin, ceea ce vă recomand și vouă”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii